Onze diensten

Over ons

Paardentaxi Drenthe verzorgt voor u het vervoer van uw paarden(en) en/of pony('s). Het vervoer vindt plaats op een veilige, verantwoorde en betaalbare manier. Wij beschikken over een zeer nette Sodiak Horsetruck met zijlader waarin twee paarden vervoert kunnen worden. Het grote voordeel van onze truck is de mogelijkheid om te kiezen tussen het instellen van het hengstenschot, om gebruik te maken van de borststang en/of het schot helemaal opzij te zetten, waardoor de vervoersruimte 2x zo groot wordt. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor merries met een veulen. Indien uw paard (nog) niet vast kan staan is dit geen enkel probleem. Bij gebruik van het hengstenschot is er sprake van een closed-box systeem waardoor ze erg stabiel staan en zich bijvoorbeeld niet kunnen omdraaien. 

We beschikken over een camera systeem, waardoor er tijdens de rit zicht is op het paardengedeelte.  


Daarnaast is het mogelijk om een twee-paardstrailer aan het vrachtwagentje te koppelen. Dit maakt het mogelijk om in totaal vier paarden te vervoeren.  

Onze ervaring

Paardentaxi Drenthe is gevestigd in Beilen sinds juni 2023. Hiervoor werkten wij vanuit Wapserveen.

Door jarenlange ervaring in de paardenwereld en met het vervoeren van paarden weten wij als geen andere hoe belangrijk het is om uw paard met rust en geduld te laden/lossen en te vervoeren. 

Wij vinden het belangrijk dat u als eigenaar het transport van uw paard met een gerust hart aan ons over kan laten. Hierbij hoort fijne  en duidelijke communicatie, zowel van te voren als tijdens de rit. Wij zijn daarom telefonisch, via Whatsapp en ook via e-mail te bereiken. 

U zult merken dat wij erg flexibel zijn wat betreft het maken van een afspraak en het vastleggen van de rit. Geeft u vooral uw voorkeursdag en tijd aan. 

Onze prijzen en algemene voorwaarden zijn tevens op de site te vinden. 

Onze diensten

Wij verzorgen graag het transport van uw paard/pony. Wij kunnen 1 t/m 4 paarden per keer vervoeren. 
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Spoedritten

- Verkoop

- (stal) verhuizing

- Wedstrijden/evenementen

- Dierenarts/kliniek bezoek

- Bos-of strandritten

- Vakantieadres/ponykamp

Wij rijden zowel door heel Nederland als door (het grensgebied met) Duitsland en België. Transport door Europa is ook zeker mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Tevens kunnen wij in overleg ook andere dieren vervoeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan ezels. 

Het meenemen van extra bagage of (paarden)spullen is mogelijk in overleg. Denk hierbij aan bijv. zadelkasten of hooibakken. 

Uw paard, ook onze zorg

Onze eigen (sport)paarden reizen wekelijks comfortabel in onze PaardenTaxi Drenthe Horsetruck naar wedstrijden en lessen. Wij vervoeren uw paard net als onze eigen, of eigenlijk zelfs met nog een beetje extra zorg. Of uw paard nou een ervaren reiziger is of nog nooit vervoerd is, het spannend vindt of erg relaxed is, oud of jong, alleen of samen met een maatje reist, voor paarden - pony's en ezels, niet vast kan staan of juist geen tussenschot kan verdragen, voor elke situatie werken we naar een oplossing en een veilige reissituatie voor zowel paard als mens.